Tilde är kär

Favoriten är morbror Micke, hon kan inte titta sig mätt på honom. det är så kul att se. När hon sitter i hans famn så tittar hon upp mot hans ansikte och bara njuter "konstigt ser ut som mamma, fast lite hårigare" Vi träffade morbror Micke och Tina i affären och Tilly tog Mickes hand och vägrade släppa.... kärlek vid första ögonkastet

Njuter av sommarvärmen med härliga promenader. Vi tog en promenad med bästisen Nellie och hennes mamma Emelie till härliga halvars och njöt av en glass. Sen så blev det lite shopping på stan, hamnade inne på polarn o pyret och därifrån kommer man inte ut tom hänt.
Under kvällen vart det års kalas med god mat och dryck, Tilde blev trött och som mest hela kvällen i vagnen "hon är smart hon" det blir lite mycket för henne när det är för många nya ansikten.

Min barndoms kompis har fått en söt liten Elwira, längtar tills jag får se det lilla underverket. Kan inte fatta att vi båda har barn nu.... bara dom inte blir som vi var i tidig tonår #skrattar# Mys med Morbror Micke     Kvällspromenad på pappas axel    
Amningshysteri

För mig är amning förknippat med smärta, ångest och förtvivlan. Jag bestämde mig tidigt under graviditeten att jag skulle amma mitt barn, och jag skulle göra det länge....
Därför blev det ett stort slag i ansiktet när det inte alls gick. Som förstföderska slukar man i sig information om allt som händer under en graviditet, barnets utveckling, vad äta och inte äta. Man oroar sig och klandar sig själv om man skulle få i sig "fel" fisk. Men vad som läggs mest vikt vid är ammning, botet mot allt, det bästa för barnet, knyt an till dit barn.
När amningen fungerar kan jag förtså att det är underbart, men jag fick aldrig uppleva den känslan.

De började redan under de dagarna som vi låg på BB. Tilde föddes med ett för höggt billy rubin värde "gulsot" och fick ligga i solsäng. Barnmorskorna var på mig att få igån amningen för att det skulle skynda på att värdet gick ner "ingen press alls." Tilde sög fel och jag kände mig inte alls avslappnad med att barnmorska efter barnmorska tog tag i bröstet för att hjälpa till. Jag höll god min men innombords gick jag sönder. Jag ville bara få åka hem med min flicka.

Mjölken kom tillslut igång, vi åkte hem och jag fortsatte att kämpa "för amma det ska man"
då är man en duktig mamma. Med såriga sönder sugna bröstvårtor som blödde, bröst som värkte och en återkommande mjölkstockning som aldrig ville ge med sig så gav jag upp. I 6 veckor härdade jag ut för Tildes skull. men efter att ha suttit 22 dagar i en elextrisk pump så fungerar man inte som människa längre. Jag åkte upp till BB med en kraftig infektion i ena bröstet, 4:e gången jag var uppe nu. bad dom att skuta mig i huvudet eller skära bort brösten.....

Tabletter mot infektionen, piller för att stoppa mjölkproduktionen, hålla brösten varma men absolut inte pumpa ut någonting. Ni kan tänka er att jag hade pattar som självaste Dolly Parton.
Det svåraste var att svälja tabletterna som skulle få min mjölk att försvinna, det kändes som om att jag svek min flicka. Men jag tröstade mig med att det är bättre att ha en glad mamma.

Och glad - Ja det är jag. Överlycklig för att det finns sån bra modersmjölk ersättning. Jag känner fortfarande avund mot kompisar som kan amma sina barn, och det fungerar så bra. Det gör ont i mig. men när jag tittar på Tilde, min vackra flicka som mår så bra så går allt i glömska.

image2

"Den vackraste stunden i livet var den när du kom"

Tilde Alice Spångberg
3115 gram och 48 cm lång


Den 9 december precis en vecka innan beräknad förlossning gick vattnet 05.30 hemma i radhuset i Klockaretorpet. Tilde ville ut och hälsa på världen. Min graviditet var "normal" illamående i början men okomplicerad. Jag hade under graviditeten en stor rädsla för inför förlossningen, men när vattnet väl gick och jag förstod att vi skulle få träffa vårt barn idag så försvan den.

Förlossningen gick över förväntan. Per var ett underbart stöd och jag är stolt över min insats. Jag skrek, grät och skrattade och alla känslor var som en berg och dalbana. Jag trodde jag skulle gå i bitar, men jag klarade det. " Vi kvinnor är gjorda av stål" 22.30 var hon äntligen här. Ni som själva är mammor vet att känslan när man äntligen efter all denna väntan får hålla sitt barn, se dess ansikte och hålla dess hand att deen känslan är helt obeskrivlig. Lyckan är fullgjord. Jag kan bara beskriva det med att Den vackraste stunden i livet var den när du kom Tilde precis som Winnerbäck sjunger i "Kom Änglar"


image1

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0