Gott nytt år

Redan nytt år ska bli spännande att se vad 2010 bjuder på. Tänker inte ge mig på att lova några nyårslöften då jag inte håller dom ändå...

Jag vet inte riktigt hur jag ska sumera 2009 mer än att det har varit ett bra år. Mycket pågrund av alla framsteg min lilla "stora" tjej gör. Alla dessa första gånger som är så underbara att få ta del av.
Kampen att slitas från sin dotter och fungera på jobbet när hon skulle in i barnomsorgen, en jobbig period som jag inte trodde skulle påverka mig så starkt. men allt har nu löst sig till det bästa hon trivs som fisken  i vattnet hos sin dagmamma och jag kan verkligen koncentrera mig på jobbet. Och det är så skönt att med stolthet kunna säga att jag trivs med mitt jobb jag känner mig hemma.

(Jo en ska ska jag faktiskt lova det är så att vi nu har bott i huset två år och har ännu inga tavlor på väggarna. Vi har inte hittat det vi vill ha. Så mitt nyårslöfte 2010 blir att hitta fina saker att hänga på väggarna.)

Nårsafton kommer att firas hemma hos oss som vi gjort sen Tilde kom till världen. Smidigt att kunna lägga henne där hon känner sig trygg. jag jobbar hela dagen till sena kvällen så firandet kommer att vara i full gång när jag kommer hem. Har hängt fram nyårsblåsan och fixat naglarna redan så jag blir nog snabbt klar. Tilde kommer att ha en fin rosa klänning i kväll som hennes farmor har sytt, och såklart sydde farmor en likadan klänning till hennes docka Skrollan så att dom matchar ikväll så sött.


Tildes och Skrollans fina nyårsklänningar.


Den här fina gången av machaller möttes jag av när
jag kom hem från jobbet. Per hade gjort det mysigt.

Julen

Kanske ska printa ner några rader om årets julfirande som enligt tradition firades först hemma hos Pers föräldrar och slutade hemma hos mina. Det verkade nästan som om att Tilde kände på sig att det var något speciellt som skulle hända i morgon då hon vaknade flera gånger under natten och inte riktigt kunde komma till ro.
Julaftons morgon började med en liten mysig frukost med bara oss tre, Tilde fick öppna några julklappar innan vi begav oss till svärföräldrarna ute i Husby.

Älskar alla dofter kring jul och pers mamma stod och lagade julmat för fullt, snart var alla samlade och firandet var i full gång. Tilde måste ha varit extra snäll då hon badade i julklappar så kul att se henne. Det mest komiska var att trots alla nya julklappar så var det roligast att leka med ett present snöre som jagades av katterna. Efter kalle så packade vi bilen och begav oss till mina föräldrar, Tilde somna som en stock men vaknade så fort vi var framme. Dags för julbord nummer 2 och av erfarenhet från andra år så hade jag inte ätit mig proppmätt så jag kunde njuta till fullo av pappas underbara köttbullar.
Tomten kom på besök och Tilde som varit och hälsat på tomten tidigare i år kände igen honom och blev glad. Hon var snabbt framme vid alla klappar och hjälpte tomten att dela ut dom, ingen kram blev det då tomten var lite läskig bäst att vara lite på avstånd. När tomten fråga om det fanns några snälla barn svarade tilde - Ja, Tille är snäll charmtroll som hon är.


Så vackert med all snö ute hos svärföräldrarna, underbart
med en vit jul.


Läser för tomten och håller farmor sällskap medans
hon steker på julköttbullarna.


Oj säger Tilde när hon får en julklapp


Och det kom bara fler och fler....


Jag blev glad för vår nya dammsugare som kommer
att underlätta städningen.


Vi svärdöttrar fick ett par mysiga raggsockor.

Hemma hos Mamma och Pappa


Katten Jesse var julfin med en stor röd rosett.


Tilde var glad att hon slapp äta julmat en gång till
och njöt istället av morfars potatismos


I väntan på tomten.


Och snart var han här, Tilde ville inte gå fram till tomten
men min brorson Oscar ville känna lite.


Och i det stora paketet tomten kom med gömde det sig
ett pippi hus.


Per fick ett roligt litet rimm.


091223

Vaknade i morse av en över energisk och glad Tilde som hörde att hennes bästa kompis Nellie befann sig på undervåningen. Nellie och Emelie har spenderat natten hemma hos oss. Tilde for ur sängen fort och roppade högt Till Nellie som svarade tillbaks.
Tjejerna åt en mysig frukost och gav varandra en julklapp. Tack från Tilde och mig för dom fina kläderna. Stoj och bus inne och efter lunchen gick vi ut i snön. Bäst att ta vara på snön medans den finns.

Har oxå blivit en tur till med julshopping och nu äntligern är klapparna inslagna och ligger och väntar på att få öppnas. Efter stressen bland alla människor åkte jag hem till min kära mor som fyller år idag. Per och Tilde var redan där och lekte med min brorson Oscar.

I morgon julafton då, så mysigt längtar till pappas underbara julmat. Och att få se Tildes reaktion när Tomten kommer med klappar. Hoppas att ni alla får en härlig julafton med nära och kära. Jag ska njuta till fullo av denna vita jul vi inte haft på så länge.

                                      Vill önska alla en riktigt God Jul och ett gott nytt år


jag lär mig då aldrig

varför utsätter jag mig år efter år för denna julhandel, trängs med tusen andra kaos vart man än går. Boxningshandskarna fram för att mana undan folk puh. Jag är helt slut efter dagens omkring springnande. varje år säger jag till mig själv att vara ute i god tid men sen så står jag där mitt ibland folkvimlet och bannar mig själv för att jag inte började tidigare "kan aldrig lära en gammal hund att sitta"
Men  har i allafall fått umgås helt ensam med min kära Milla, min vän som för några år sedan träffade kärleken och flyttade till Åland. Älskar att bara få vara med henne känns så otvunget och naturligt.
Vi har skrattat och speciellt åt min oförmåga att prata rätt, i stressade situvationer blir det helt fel i skallen på mig och jag snubblar med orden på tungan...

Nu ska jag sätta mig en stund med min ljudbok innan jag börjar jobba, jag lyssnar på 3:e boken av twilight är helt fast i bella och Edwards kärleksaga.                                                   

Julgrans pyntning

Vi är nu hemma hos mamma och pappa för att pynta granen, jag har ännu inte betsämt om vi ska ha julgran hemma i år så det är kul att Tilde får uppleva traditionerna som jag själv hade när jag var liten hemma hos mormor och morfar.

Titta kula mamma säger Tilde
Titta kula mamma säger Tilde
Lite läskigt med Tomten men sen.....


Får han en stor puss, bäst att passa på att vara snäll så att han kommer
Med klappar
Tilde: Hej tomten, snälla barn här.

På pappas jobb

Puh vad kallt det var i dag, har inte vant mig vid kylan än. P jobar idag så Tilde och jag är och hälsar på honom på jobbet. Just nu är Tilde ute på lagret och åker truck med pappa, det älskar hon och höjde armarna i luften med ett högt JAA när pappa sa att dom skulle göra det. Det är så kul att se henne till en början är hon blyg och vågar inte titta på någon, men ge henne 5 minuter så är hon i full rulle och tjattrar med alla "charmtrollet".

Jag börjar få lite smått panik nu, har ännu inte börjat med julklapparna och har faktiskt ingen aning om vad jag ska ge bort i år. Den svåraste klappen av dom alla är ändå den till P. Han önskar sig inte något specielt och det är ju så att man själv köper det man vill ha. Några förslag kanske?

Rosiga och fina om kindernaNu har vi kommit in rosiga och fina om kinderna efter dagens utevistelse.


Pulka inte bara för barn

Snö och pulka väder underbart, inte bara kul för barnen jag blir med riktigt sugen på att dra ihop ett gäng för att åka pulka.

Tilde och jag spenderar dagen hemma hos mina föräldrar. Hon älskar verkligen att vara här och all uppmärksamhet hon får. Hon är som en liten svans efter mormor som knappt får gå på toaletten utan att Tilde följer med.
Vi tog pulkan hit till Tildes stora förtjusning, lite frukost nu och sen ge oss ut i backen. Synd bara att Tildes pulka är så liten och inte rymmer mig, men kanske hittar jag något gammalt avdankat tefat i mammas och pappas föråd.

                                                                                                                                       Se upp i backen

Myser så när jag hör denna låt


Måste få dela med mig av denna underbara låt, jag myser så när jag hör den. Älskar verkligen Winnerbäck och speciellt när han gör låtar med en tjej. Deras röster samklingar underbart ihop.

I huvudet på en 2-åring

jag har lyst med min frånvaro här på bloggen jag vet, men har inte riktigt anammat detta med att skriva av mig framför dator. Tänkte att jag skulle ge det en nytt försök. Ta nya tag och hoppas på att det ska roa andra framförallt mina vänner och speciellt dom som inte bor här nära mig. Jag menar att jag älskar verkligen att kika in på deras bloggar och läsa om bla framstegen deras barn gör så kanske att dom tycker samma om detta.

Vi har ett litet dilemma hä hemma, det kan röra till sig rejält i huvudet på en liten 2 åring. Det är nämligen så att min Kära vän Milla väntar sitt första barn och Tilde har förståt att det ligger en bebis i hennes mage. Hon går hemma och säger Mamma Milla ha bebis i magen och detta ledde in oss på detta samtal

Tilde: Mamma milla bebis magen
Jag: Ja milla har en bebis i magen, du har ju oxå varit en bebis i mammas mage. Ser hur Tilde börjar fundera.
Tilde: Mamma oxå bebis i magen
Jag: Nej mamma har ingen bebis i magen
Tilde: Lägger handen på min mage, Milla bebis magen mamma osså bebis magen. Ser nöjd ut

Så efter detta samtal så tror nu min lilla tjej att mamma har en bebis i magen och går runt och säger detta, så fel det kan bli. Men vad trodde jag, att hon skulle förstå hela biten med att hon en gång låg i min mage. Visst tror man att ens egna barn är en lite snille men detta var nog lite för mycket begärt.


RSS 2.0