Middags Tips

En ständig fråga som kommer upp här hemma är vad vi ska äta till middag. Det blir alltid samma vanliga mat och jag tycker att det är jäte svårt att komma på någonting nytt. Det ska passa Tilde, gå snabbt att tillaga och passa i matlåda oxå! Jag satte mig ner och bläddrade igenom min reccept bok och ur trillade recceptet på en underbart god kräftstjärts soppa så iväg till affären för att inhandla det som behövs. Tänkte bjuda er på recceptet, och den är verkligen helt ljuvlig, Super enkel och snabb att göra.

500 g kräftost
1 liten burk creme fraiche
1 liter vatten
2 stora morötter
2 st fiskbuljong
Färsk dill
1 burk kräftstjärtar i lag
Salt
Svartpeppar

1.
Riv morötterna grovt och värm ca 1 dl smör i en stor kastrull, när smöret är smält strö över ca 1 1/2 msk mjöl och dom rivna morötterna. Blanda (detta ser lite misslyckat och klumpigt ut)

2. Häll över vatten, och ha i kräftosten.

3. Blanda i creme fraiche och de 2 fiskbuljongerna. Låt detta stå och sjuda ca 10 min.

4. Hacka dillen och häll i soppan. Blanda i kräftstjärtarna precis innan servering, ta också med ca 3 msk av lagen som kräftstjärtarna låg i.SMAKLIG MÅLTID

Här hemma är lilltjejen sjuk, hon har en elak hosta som inte vill ge med sig och håller henne vaken om nättrna. Ont har hon och varje gång hon hostar kommer det fram ett lite aj efteråt. Ingen hit är det att ta hostmedecinen men efter lite motivation så går det, bara hon får hålla i skeden och själv bestämma när hon ska ta den.
Hoppas hon blir frisk och kry snart så att hon får komma till sin älskade dagmamma.

We are the world

Hittade denna underbara ny tappning på "we are the world" på www.tinablomgren.blogspot.com och känner att jag måste länka vidare den till er. helt underbar låt som funkar än idag och jag fick gås hud som heter duga. uppmanar er alla att lyssna och ta till er!


Besök på sjukhuset

Igår besökte Tilde och jag J som ligger inne på sjukhus, det är en viktig person i Tildes liv och hon pratar mycket om hennes "Hannis" som hon själv säger. För Tilde är Hannis en lekkompis och hon kan nämna henne i situationer och då tror jag att hon saknar henne. Jag har berättat för Tilde att J har ont i magen och att hon måste bo hos doktorn så att hon blir bra igen. Detta har bekymrat henne lite och hon har pratat mycket om Hannis onda mage så vi åkte upp till henne så att hon inte skulle vara orolig.
Jag förklarade för Tilde att hon inte kunde leka med Hannis och hon var helt med på noterna.
Underbara J var uppe ur sängen när vi kom så det blev ett positivt möte, Tilde tyckte synd om Hannis när hon såg att hon hade en spruta i armen "kanylen hon får dropp igenom" och berättade att man då blir ledsen.
Efter det fick Tilde choklad av Hannis och då var lyckan gjord, vi satt oss ner och fikade och pratade. Tilde hittade en låda med leksaker så hon kommer nog att förknippa sjukhus med en rolig plats. Jag tycker att det är viktigt att hon får se de här biten med. Och visst ska man inte utsätta barn för detta allt för tidigt och när dom inte förstår. Men det var viktigt för Tilde att se att hennes Hannis mådde bra och att doktorn var snäll mot henne.

Nu hoppas vi här hemmas att J blir frisk så att hon får komma hem. Inte roligt att ligga inlaggd!

Igår hade jag en underbar känsla om att våren var på väg, ja jag kunde riktigt känna det ända ut i tårna. Men idag så vet jag inte, himlen har återigen öppnat sig och det väller ned snö.
Vi får väl ägna oss åt lite vinter aktiviteter ett tag till. Idag blir det att åka ut till P föräldrar för att åka scoter "önskemål av Tilde" kanske plocka fram mina skridskor jag skaffade förra vinter och ta en tur på kanalen.

 


Ett argt inlägg

Måste få skriva av mig min frustration, All kritik till sköttseln av skottningen här i norrköping. På jobbet kommer jag inte in i garaget för att nån idiot har laggt en stor hög med snö ivägen. Det går inte att parkera när jag ska hämta Tilde hos dagmamman då skottning inte ens existerar på parkeringsplatserna. Vi kan inte gå ut på jobbet med våra vagnar för att gång vägarna är inte framkomliga pga all snö. Viss snön är jätte mysig och underbar för alla barn, men när man blir handikappad i sina vardagliga situationer så att man inte ens kan gå med sitt barn i barnvagn så har jag fått nog. Hur tänker man igentligen när man skottar en trottoar men låter en stor snö vall spärra vägen för ett övergångställe?
Mina tankar hamnar hos alla som är beroende av sin rullstol för att ta sig fram, knappast att det går och är inte det diskrimenerande om nått!

Känner mig lite gnällig nu, men anledningen är att jag precis nu innan Tilde och jag kom hem ringde P i panik och kom inte en meter med bilen. Stackars P som fick ta mitt arga samtal. Inte första gången han får komma och hjälpa mig med bilen. (Men dessa händelser har bara ägt rum nu under vinter) han tvivlar nog på mig som förare. Tack Älskling för att du står ut med mig.

Bjuder på ett kort på en glad Tilde som sitter här brevid mig och leker med lera, helt oberörd av all denna snö.Vardagsbestyr och besök av mor och far

Biblioteket blev en hit, kommer att åka dit många gånger fram över. När vi kom hem stod det lite vardags sysslor på listan. Tvätten låg och vänta så Tilde och jag fyllde en maskin, va skönt det är när det är gjort.
Nu ikväll så har min mamma och pappa varit över på en fika och Tilde har hållt igång hela tiden. Hon har dansat, sjungt och busat. Hon visar allt hon kan.


Dansar på för fullt

Sen ska alla lägga sig på golvet och sprattla med benen,
hon får med morfar på sina påhitt

Hos pappa får man flyga upp i luften.

Lite vila framför en bok med mormor.

Duktig tjej som hjälper mamma med tvätten.

P har gått upp för att lägga Tilde nu och jag fick precis ett tråkigt samtal från min kära vän J. Hon ringde och sa att hon ligger på sjukhus. Fick en klump i halsen innan hon sa att hon måde relativt bra men hörde på henne att hon tyckte det var jobbigt. Tänkte åka upp till henne nu och ge henne lite vänskaps kärlek. Usch vad orolig jag blev känner jag.
                                                                                                                                                               
                                                                                        Ta hand om er

Till biblioteket

Jag är ledig i dag efter helgens jobb så Tilde och jag ska äta lite lunch, sen så tar vi spårvagnen ner till stan för ett besök på biblioteket. Har aldrig varit på biblioteket  med henne men hon har börjat gå på sago stund där med dagmamman. Mysigt när det bara är hon och jag, kanske även dags att skaffa ett nytt biblioteks kort så att vi kan låna hem lite nya böcker. Vi läser en bok varje kväll innan Tilde ska sova, hon är så härlig då först läser vi sen tar hon boken och läser för oss. Och hon är riktigt duktig på att återberätta vad vi har läst.

I går kväll chockade hon mig igen, vi läste en bok där karaktären castor sticker sig i fingret på en nål så att det kommer blod. Castor måste ha ett plåster. Då utbrister Tilde att hon minsan också fick plåster på benet, det var blått och hade ett nalle puh motiv. Sen säger hon Nellie fick med plåster men inte på benet utan i armen, Denna händelse ägde rum när vi vaccinerade tjejerna mot svininfluensan. Trodde inte att hon kom ihåg detta så ingående och att hon la märke till att hon fick sprutan i bentet medans Nellie fick den i armen. Hon avslutar samtalet med att säga Tilde tycker inte om det. Underbara unge!

Nä som sagt lite mat nu, sen ta på oss vinter mudderingen för et tur ner till biblioteket.

100206

Sitter här framför tv`n samtidigt som jag bloggar och försöker verkligen att ge melodifestivalen en chans, men det är verkligen bara skit. Kan det inte göras någonting bättre? Istället sitter jag och letar låtar och klipp på youtube och hittade mitt gamla älsklings band Sonata arctica. Hade verkligen glömt bort dom och nu när jag hör låtarna igen så fylls jag av gamla minnen och blir aldeles varm i hela kroppen *GILLAR*

En liten lägesrapport hemmifrån. P har varit sjuk sen vi kom hem från fjällen. En magsjuka som inte vill ge med sig. Så nu lever stackarn på enbart kokt mat, order från läkaren. Tilde och jag har (vågar nästan inte skriva detta) klarat oss och håller oss friska.
Så idag för att älsklingen skulle få vila upp sig lite så har Tilde spenderat dagen hemma hos farmor och farfar, jag har tillbringat min dag på jobbet och har haft det toppen. Svala bjöd på underbart beroende framkallande snickers godis som hon bakat. Vet inte hur många som slank ner, eller jo det vet jag men pratar inte högt om det.

(Sitter faktiskt nu med ett glas rött i handen, händer inte allt för ofta nu men attans vad gott det är)

RSS 2.0