Fjällen resan

I en underbar fjällstuga i Lindvallen har vi spenderat dom senaste dagarna. Kul ute i snön hela dagarna, och vi blev glatt överraskade då vädret var betydligt mycket varmare än hemma. Lite skidåkning blev det också för P och mig då mamma var snäll och tog hand om Tilde. Jag har verkligen saknat att åka skidor så det var härligt att komma ut i backen igen och peppar peppar jag skötte mig galant utan några pinsamma incidenter.
Tilde som älskar vintern och allt runt omkring blev helt energisk när hon såg pulka backarna, och ännu gladare blev hon för sina skid glasögon som pappa köpte åt henne, hon kunde då åka jätte fort utan att få snö i ögonen och hon kände sig nog lite cool också.

Trodde att resan skulle bli en pina för flickornas del, inte lätt för två små 2 åringar att sitta stilla i en bil i flera timmar. Men vad dom har varit duktiga, Inget gnäll alls utan dom höll humöret uppe. Är jätte stolt över dom.

Är trött nu därav detta korta inläg så ska bli skönt att få sova i min egna säng i natt, återkommer mer om resan.


Full fart i backenBadtjejer inne på experium


Morgon gymnastik

Vi har haft lite morgon gymnastik Tilde och jag. Vi sätter på lite härlig musik och sen är det full håll igång. Det går till så här:

Först måste man skriva Siffror på lappar som man klistrar på golvet.
Lapparna är sedan till för att hoppa på. Vi har 6 st lappar för det kan Tilde räkna själv till.

Sen är det bara att börja hoppa.

Om och om igen.....

Efter en stund är man ganska trött, då blir det lite lugn musik
Och avslappning.


Tilde älskar verkligen det här så jag funderar på att rita upp en hage inne i lekrummet som vi kan hoppa på. Men skaen är väl att det också är kl och spännande att få rita på lapparna och sätta dit dom på golvet.
Efter morgonens gympapass blir det nu lite läsning i soffan innan min vän Johanna kommer och åker pulka med oss.
Hoppas ni får en trevlig dag.


Knapplift inte alls så lätt

Vecka fyra närmar sig med stormsteg, och vad händer då vecka 4. Jo vi drar till fjällen. Ska bli så underbart härligt. Tilde som verkligen älskar allt som har med snö att göra kommer att storm trivas. Dock så tror jag inte att det kommer att bli så mycket skidåkning för min del då Tilde fortfarande är för liten för att åka. Men vad gör det kul att åka pulka och bygga snö gummar med. Och bara att få komma bort lite, byta miljö och ha mysiga kvällar i stugan med bastu och spel. Vi åker tillsammans med min bror och hanses familj, mor min och Emelie och Nellie så klart.
Och med tanke på vad som hände mig sist vi åkte skidor eller rättare sagt åkte lift så ska jag nog hålla mig på plan mark.

Det var nämligen så att vid min första skidresa med P så var jag verkligen en nybörjare, hade knappt stått på ett par skidor och ännu mindre suttit i en lift. Vi skulle bege oss upp i en backe via en knapplift och dessa är inte världens lättaste när man ska hålla koll på sig själv, skidor och stavar puh. P säger till mig att åka först och pekar långt upp vart vi ska gå av, oj utbrister jag ska jag orka stå hela vägen upp. Ett litet missförstånd som dock visade sig först efter olyckan var skedd. Jag såg den kilometer långa backen och bet ihop och började dras upp av liften. Tanken flög bort till drömmarnas värld och jag njöt av naturen och myste, hörde inte alls när P ropade bakom mig att jag skulle gå av. Helt plötsligt så kommer det en stor snövall i min väg, Tokit att lägga den här tänker jag och svänger förbi den lite lätt. Och nu i efterhand så borde jag väl börjat ana ornåd redan här. Men jag fortsätter att åka och tycker att dom har gjort väldigt dåliga spår här, bökit att ta sig upp, Nu ropar P för full hals Bella gå av nu. Nu tänker jag, och ser hur långt det är kvar, när jag sedan åker på en elkabel så att hela lifsystemet stannar vill jag bara sjunka ner genom snön. P skrattar så tårarna rinner, jag röd i ansiktet och så arg och bortgjord att jag gråter av ilska. Jag ska säga er att det är inte alltid lätt att se vart man ska gå av, och att det sedan var en barnbacke vi hade åkt uppför hör väl inte hit. Jag bjuder på denna och hoppas att ni får er ett gott skratt. Just som detta hände var jag inte alls glad, men nu i efterhand skratts det åt många gånger. Så med risk för nya pinsama händelser så är det kanske bäst att jag inte ger mig på något mer avancerat än lite snöbolls krig.


100116

God morgon härliga lördag!
Jag fick sovmorgon i morse och känner mig riktigt utvilad, blev väckt av pussar från Tilde o P. Kan man vakna på ett bättre sätt. P har sprungit iväg till sin fotbolls träning och Snart så får Tilde och jag besök av Hanna och hennes 2 åriga son Elton. Det var jätte länge sen som Tilde och Elton träffades så det ska bli kul att se om dom kommer ihåg varandra. Vi har haft svårt med att pyssla ihop en tid som passar oss båda men nu så är dom på väg kul.

Ikväll blir det lite festligheter för min del, det är nämligen så att en av mina bästa vänner Johanna både fyller 25 och har tagit examen. Så det är värt att fira. Var jätte länge sen jag var på fest så jag kommer nog känna mig lite bortkommen i början. Har funderat mycket över om jag ska dricka lite vin eller om jag ska strunta i det så att jag kan ta bilen hem. Tycker att det är lite läskigt att åka taxi hem, och så vaknar jag pigg och glad i morgon och får ut det mesta av söndagen. Känner inte för att ligga och må dåligt bara för att jag har tagit några glas vin. Och för min del spelar det verkligen ingen roll om jag bara tar ett glas eler flera. Blir samma dagen efter ändå.

Party Bente here I come, hoppas jag hittar henne innom mig någon stans. Och att jag inte gömt henne allt för länge och för väl...

Mysigt värre

För ovanlighetens var det idag jag som fick hämta Tilde hos dagmamman. Brukar vanligtvist vara jag som lämnar och P som hämtar då jag alltid jobbar kvällstid. Men idag så blev denna mysiga stund min. Jag riktigt kände förväntningen stiga i kroppen när jag ringde på dörren, den öppnas och jag möts av världens vackraste leende. Mamma utbrister tilde och ska genast berätta om dagen, vem hon lekt med, vad hon har gjort och vilket mat dom har ätit. Så kul att höra henne och värmen sprider sig i hela kroppen "älskade ungen min".
Hade en mysig stund med bokläsning och bollibompa innan läggdags. P har varit på möte i Stockholm idag så han tog nattnigen med Tilde så att han fick lite mys han med.

Har gjort en storrensning i Tildes rum, som under en längre tid varit ett rum för förvaring då hon inte använder det ännu. Men tanken är att hon snart ska vilja sova i sin säng och inte brevid mig och P. Sorterat ut massvis med kläder som jag inte riktigt vet vad jag ska göra med. Sälja kanske men känner lite att jag inte orkar lägga ner någon tid på det.
Börjar arta sig inne i rummet nu, fortfarande lite kalt på väggarna men hoppas att vi hittar något som passar in bra. Tänkte framkalla lite fina bilder på oss i familjen och på Tildes mor och farföräldrar och hänga vid hennes säng.


I fönster står en förtrollad prins


Tildes egna julstjärna, som måste tas ner nu


Älskar denna säng som är ett aktionsfynd. Omålad vit
och Tilde kommer att kunna ha denna länge


Garderoben var jätte ful innan jag målade den vit och
satte dit prinsess knopparSlänger med en bild från eftermiddagen när Tilde och jag hade mys med frukt i soffan.Nu ska jag över till underbara Hanna och bubbla lite, dricka lite kaffe och bara va. Delade min mammaledighet med Hann och hon är en riktigt härlig tjej. Trevlig kväll på er.

Äntligen

Änligen så är vi en hel familj igen. Emelie och hennes dotter Nellie som brukar vara våra inneboende har varit i Jönköping över hela jul och nyår, men nu så är dom hemma efter mycket saknad från oss alla här hemma. Tilde och Nellie som har spenderat så mycket tid ihop att dom nästan är som systrar blev glad över att få leka med varandra igen. Det blev en stor kram och full rulle direkt när dom träffades.

Idag var första dagen hos dagmamman för Tilde efter den långa ledigheten. Hon var så trött att hon slocknade på fem röda när jag satte henne i bilen för hemfärd. Fortsatte att sova när jag klädde av henne ytterkläderna så jag lät henne sussa vidare lite i soffan innan jag fick väcka henne igen. Det är nämligen så att vi försöker att avvänja henne vid hennes sov turer mitt på dagen då hon inte vill sova hos dagmamman. Och sover hon försent på eftermiddagen så somnar hon inte på kvällen och detta leder i sin tur att hon är jätte trött följande dag. Så vi får se hur det går med detta. Jobbigaste perioden är precis innan kvällsmaten och då får vi verkligen aktivera henne, men det börjar bli bättre.


Spelar piano tillsammans med bästisen Nellie


Tillde sjunger för full hals

 


Trotsig

Jag tror blått att någon har bytt ut min unge under natten som var, visst att Tilde kan vara lite busig och trotsig men idag vet jag inte vad det var med henne. Hon mötte mig i dörren när jag kom hem från jobbet och det riktigt lyste bus i hennes ögon. Under maten så skulle hon inte äta, nejdå att kasta korven var mycket roligare. Drickan åkte ut över bordet och cirkusen var i full gång. Efter maten så går hon alltid med sin tallrik och ställer den på diskbänken, idag sprang hon med tallriken samtidigt som hon skrattar och säger inte springa med tallriken. Får jaga lilla fröken när det är dags för att borsta tänderna, runt bordet springer hon kvick som en vessla omöjlig att få tag i. Tille borsta själv skriker hon. Först borstar mamma sen får Tilde borsta, Ja detta köper hon så vi sjunger pappas egen gjorda tandborstsång och Tilde gapar snällt. Sen är det dags för att sätta på sig pyamasen men det vill inte Tilde utan hoppar istället upp i soffan och gör allt för att inte bli fångad. Denna lilla dam är det tvåårs trotsen som har kommit och smugit sig in i min dotter under natten tro.

Nu befinner sig Tilde och P på övervåningen och förhoppningsvis så kan hon komma till ro och somna snart. P och jag har nämligen tänkt att se Johan Falk filmen som visas på tv ikväll, men det blir ju aldrig som man har tänkt sig. Har inte sett någon av dessa filmer än men har fått höra att dom ska vara riktigt bra.


Gammal bild på busig Tilde.


Dagens Ros

Glad blev jag idag då jag i tidningen hittade en dagens ros given till mig. Den var från ett barn och dennes föräldrar här på jobbet. Fick en härlig känsla i kroppen och man känner sig verkligen uppskattad. Sånt kan verkligen behövas, och vad lite det krävs för att göra nåns dag.

Jobbar hela helgen nu och vi har det riktigt kul här på jobbet. Ska snart bege mig hem i kylan och utmana min kära P på lite wii. Lillan ligger nog och sussar sött när jag kommer, och måste gå upp till henne och få i mig lite Tilde lukt och pussa lite lätt på henne. Saknar henne när jag jobbar så långa pass på helgen, hon sover när jag går till jobbet och sover när jag kommer hem. Så i stort sett så träffar jag henne inte helt för ens på söndag.

                                                                                                      Hoppas ni får en trevlig Lördags kväll


Full show här hemma

Tilde har full show här hemma för oss, hon håller micken i ett stadigt grepp och låter tonerna flöda. Nästa lilla idol stjärna är född (förhoppningar av mamma) Låten som är hetast just nu är Här kommer Pippi Långstrump och ibland är hon lite fyndig och byter ut textraderna med här kommer Pelle Svanslös eller Tille Spångberg.

Idag har mamma, Tilde och jag varit och hälsat på en liten 10 veckors bebis vid namn Siri, så otroligt söt och doften av bäbis är helt ljuvlig. Det är en gammal granne till oss som fått barn. Kände faktisk suget efter en liten till när jag höll henne. Ellen som mamman till Siri heter körde jag omkring med i vagn när hon var liten och jag har sett hene växa upp och nu har hon själv en liten dotter.

Per har donat här hemma med att packa ner allt som stod inne på kontoret hemma som aldrig används. Det rummet ska nu istället bli ett extra rum för Emelie och Nellie så att dom slipper att sova bland en massa leksaker i lekrummet här nere. Det blir också mycket mera plats för alla leksaker som nu finns här hemma, det märks att Tilde är första barnbarnet på båda sidor och att mor och farföräldrarna tycker att det är kul att köpa saker till henne.
Kvällen har avnjutis hemma hos mamma och pappa som bjöd på en underbar middag. Lax i ugn med potatis och gubbröra smaskens var det och jag åt aldeles för mycket. (Tack mamma o pappa) fick med mig en matlåda också så att jag har lite gott på jobbet i morgon. Känner mig lite frusen nu efter promenaden hem så jag ska hoppa i mina mjukis byxor och lägga mig under filten i soffan. Kanske sätta på nån film och drömma mig bort lite.


Bild på Siri lånad från Ellens blogg
www.ellene.blogg.se


Mitt lilla barn

Hon är för go min lilla soltråle, i morse var jag väldigt trött efter att ha sovit dåligt nu i några nätter. Tilde vaknade som vanligt pigg och glad och ville inte ligga och dra sig. Jag sa till henne att mamma är jätte trött och vill sova lite till då säger skruttan ok mamma, tille går in o leka tåg rummet. Snoppet kolla jag på henna och såklart så ville jag se om hon gjorde det så, jag sa till henne ja gå och lek lite med ditt tåg så väcker du mamma sen. Hon traskar iväg till sitt rum och kvar ligger jag i sängen och kurrar in mig i täcket, hör i bakrunden hur hon sitter och pratar inne på rummet. Efter ca 20 minuter kommer hon tillbaka

Tilde: Mamma vaken
Jag: Hej Tilde ja nu är mamma vaken
Tilde: Sovit gott
Jag: Ja mamma har sovit jätte gott, vad skönt att mamma fick sova lite till, och vad duktig du var som lekte själv inne på ditt rum.
Tilde: Tille stor tjej mamma
Jag: Ja Tilde är mammas stora tjej
Tilde: Pappas osså mamma. Gå ner nu inte sova mer

Underbara ungen min som förvånar mig så ofta. Hon har blivit så duktig och stor så fort. Självständig men ändå så skör. jag älskar att man nu verkligen kan prata med henne, hon förstår och kan göra sig förstodd. Hon berättar vad hon vill, om saker hon gjort och när hon hittar på bus lyser hela ansikte och så säger hon Tille busig. Jag beundrar henne att hon har ro i kroppen att sitta stilla och rita länge länge nu, hon styr med sina dockor matar, byter blöja och går omkring med dom i vagnen den här åldern är helt underbar. Älskade ungen min jag skulle kunna skriva flera sidor om stoltheten och lyckan över att få vara din mamma.

100102

Nu finns det bilder från julens firande.


En dag i Sörsjön

Är helt slut efter dagens äventyr ute vid Sörsjön. Vi samlades tillsammans med Pers bror med tjej och deras vänner för pulka åkning och korvgrillning. En hel mysig dag, men det tar på krafterna. Tilde var helt salig och ville åka om och om igen. När hon sitter i pulkan redo för att åka ropar hon Här kommer Tille. Och medans hon åker ropar hon höggt wohoo fort det går mamma och innan hon ens har klivit av pulkan säger hon åka igen. Hon kommer verkligen att stortrivas när vi är i fjällen om några veckor.

När vi började bli lite små frusna gick vi in i rast stugan och väntade på per som grillade korv, det smakar verkligen underbart gott med korv när man är ute. Varma mätta och med ny energi så åkte vi lite till innan det blev dags för hemfärd.

Väl hemma tog Tilde och jag ett skönt bad, nu sussar prinsessan för fullt och jag ska sätta mig i soffan och kolla lite på Robinsson innan det blir dags för sängen.


Vi hittade en stor snögubbe som vi hälsade på.


RSS 2.0